Sharpeitje

 

Verzorging

Er is een groot verschil tussen een “ gewone“ hond en een Shar-Pei. Chinese rimpelhonden zijn in verhouding tot andere honden eigenlijk erg gemakkelijk in de verzorging. Maar, dat gelooft niemand. Het vooroordeel dat de rimpels speciale zorg nodig hebben, klopt niet. In tegendeel; Laat de rimpels eenvoudig met rust. Niet uitwrijven, niet insmeren. Doe zoals wij het doen! Knuffel dagelijks met uw hond. De rimpels worden daardoor gemasseerd, dat heeft het voordeel dat u ze naast het schoonmaken door de menselijke hand, gelijktijdig de huid losmaakt en de doorbloeding bevordert. Bovendien vind uw hond dit ongelooflijk lekker. De huid vermijd het uw hond regelmatig te wassen. Dat is het ergste wat je hem aan kunt doen. een Shar-pei is ongelofelijk gevoelig als het om wassen gaat. De huid van de Shar-Pei heeft een vetlaagje die in geen geval beschadigd mag worden. Doet u dit wel, dan heeft het tot gevolg dat uw hond uitslag krijgt, die niet snel te genezen is. Als het werkelijk nodig is de Shar-pei te wassen, wanneer hij zich bijvoorbeeld in iets gewenteld heeft, dan alleen met helder handwarm water afspoelen en daarna goed afdrogen. Dat is dan genoeg.

 

 

De oren Regelmatig schoonmaken. Ze zijn erg klein, maar hebben de neiging veel vuil te verzamelen, die men moeilijk kan verwijderen, wanneer het zich vastzet. Bij regelmatig schoonmaken met een vochtig papierenzakdoekje voorkomt u dit. Iedere week met vloeibaar middel schoonmaken is echt niet nodig. Dat doet u toch ook niet met uw eigen oren of? Een keer in de maand is genoeg. het grootste probleem van de Shar-pei , ze tranen dikwijls of zijn slijmerig, eigenlijk kan het bij een Shar-pei normaal zijn. Het beste wat u kunt doen neem een droge doek en dep hem/haar zachtjes over de ogen . Daarna stree ze hem/haar over de wimpers richting het voorhoofd en alles is weer in orde . wij noemen dit masseren en dit kunt U meermaals per dag doen , ook als Uw hond geen slijm in z´n ogen heeft , hij/zij vind het gegarandeerd geweldig van z´n baasje zo geaaid te worden ,wij beginnen hiermee al als onze Pups de ogen openen , zo zijn ze er snel aan gewend ! Maar had die hond stress of te veel wind in de ogen gekregen, kan het ook gebeuren dat hij slijm ontwikkelt. Om de ogen weer schoon temaken neemt u kamillethee. Thee opzetten -- afkoelen -- Wattentips gebruiken en langzaam de slijm weghalen. Dat een paar dagjes en dat probleem is weg. Weliswaar is er juist bij puppies het probleem , dat deze behandeling niet genoeg is ga niet zelf iets uitproberen , laat U van Uw dierenarts adviseren , indien nodig vraag een tweede of derde misschien met Shar-pei bekende arts ( of Shar-pei club ) er zijn verschillende mogelijkheden Uw Shar-pei te helpen : Laat het ons zo zeggen ...... Er is dat "mooie" woord er zijn echter twee manieren van Tacken,

De ene is een stukje wegsnijden van het ooglid , dit is een operatie ,en gebeurd onder volledige narcose , veel dierenartsen die niet zo bekend zijn met onze lieveling de Shar-pei proberen het probleem met de ogen op deze manier snel onder „ controle „ te krijgen , ik moet weliswaar eerlijkheidshalve toegeven dat als U te laat naar de dierenarts gaat , er slechts deze manier overblijft ,dus het ligt aan.. U , hoe ze Uw lieveling helpen , bovendien kost het ook veel geld . Onze mening wacht niet te lang , als U, Uw puppy goed observeert en verstandig reageert gebeurd dit gegarandeerd niet. het is er, een diervriendelijke oplossing Tacken de tweede mogelijkheid , voor mij 100 % pijnvrije en zekere manier Uw hond het „kijken „ te verlichten , geen huid wegsnijden ,geen littekens ,geen narcose ,heel belangrijk voor Uw kleine Pup bij deze manier worden slechts die nog iets te grote plooien samengetrokken , ( omdat deze door de vele rimpels op de wenkbrauwen drukken ) het puppy kan na weinige minuten goed kijken en zal zich met zekerheid niet als een bangerd ontwikkelen , voor U zich echter tot deze methode besluit, probeer toch eerst maar oogzalf , laat U van Uw dierenarts oogzalf geven. Neemt U zich de tijd voor Uw huisgenootje het kan een poosje duren , maar geloof ons Uw Pup zal het U danken .een intensieve behandeling met oogzalf gepaard met massage en viel geduld en U heeft het probleem opgelost. Bedenk a.u.b. dat de eerste beschreven manier van Tacken onwaarschijnlijk pijnlijk is voor Uw hond, oogzalf doet gegarandeerd niet pijn , en de tweede manier van Tacken is onbedenkelijk !!!